top of page

שפעת - מה עושים?

50970766_887102784955740_237225965762956

תזונה בעת מחלה אקוטית:

אחת הטעויות הנפוצות היא ההנחה כי בעת מחלה הגוף נחלש ועל כן צריך להזין אותו היטב כדי לחזק אותו. הגוף יכול להפיק אנרגיה ממזון אך ורק אם המזון מתעכל כראוי ורכיבי התזונה נספגים היטב בדם. אם הם אינם מתעכלים ונספגים – כמו שבוודאי קורה בעת מחלה אקוטית - לא זו בלבד שלא תופק מהם אנרגיה, אלא יגרם ההפך: הגוף יבזבז אנרגיה חיונית במאמץ לעכל ולפלוט את הפסולת שהצטברה.

באופן כללי אנשים מפחדים לאבד משקל בעת מחלה או חרדים מתחושת החולשה שנלוות אליה. ובנוסף, אנשים הנוטלים תרופות שגורמות להם להרגיש טוב יחסית, נוטים לאכול כרגיל, למרות שהימנעות מאכילה עדיפה.

אכילה מזיקה יותר כאשר המחלה מלוּוה בחום. אכילה כשיש חום גבוה אינה מאפשרת את הוויסות הטבעי, והחום עלול לעלות עוד יותר. הסיבה העיקרית לכך היא כי נוכחות מזון במערכת העיכול מעכבת את ספיגת המים הדרושים לקירור הדם.

ללא כל ספק צום קל זמן מחלה אקוטית (מרקים קלים, פירות או שייקים למשל) היא דרך טובה יותר לטיפול בעת מחלה אקוטית.

כמובן דיאטה כזו לא מונעת שתיית חליטות ולקיחת תוספים שיכולים לתרום לזירוז ההחלמה, כמו ויטמין C, אבץ או תוספים שמחזקים את המערכת החיסונית (למי שמותר!)

 

שפעת היא זיהום במערכת הנשימה הנגרם על ידי וירוסים שונים. הסימפטומים של שפעת לרוב מופיעים בפתאומיות והם חריפים יותר מהתקררות פשוטה. הם כוללים: כאבי גוף ושרירים, צמרמורות, שיעול, חום, כאבי ראש וכאבי גרון.

 

מאחר ומדובר בוירוס, אין בעצם טיפול תרופתי, אבל כן ניתן להיעזר בטיפול טבעי להקלה על הסימפטומים וזירוז ההחלמה.

 

✨חיזוק מערכת החיסון הוא בסיס טוב למניעת השפעת. השפעת מבטאת מצב של חולשת מערכת החיסון, ועל כן היא נכשלת בהדיפת הוירוס, הרי כולנו פוגשים וירוסים יום-יום ולא כולם נדבקים. חולשה של מערכת החיסון יכולה לנבוע ממצבים שונים, כמו חסרים תזונתיים, סטרס, עישון ואורח חיים לא בריא. על כן, כדי לחזק את מערכת החיסון יש לדאוג לתזונה בריאה ומזינה, עשירה בויטמינים ומינרלים חיוניים ולהימנע ממזונות מזוקקים ומעובדים. ישנם צמחי מרפא מעולים הידועים כמחזקים את מערכת החיסון ומונעים התפתחות של וירוסים בגוף. שורש האסטרגלוס והפרופוליס הם דוגמאות מצוינות. האסטרגלוס מקורו ברפואה הסינית, והוא מתאים למצבים כרוניים של חולשת מערכת החיסון. ניתן לקחת אותו לתקופות ארוכות, לדוגמא לקראת החורף, על מנת לחזק את מערכת החיסון בפרט ואת הגוף בכלל. הפרופוליס הוא שרף הנקרא גם "הפנצילין של הטבע" ומשייכים לו איכויות אנטיביוטיות. המצרים הקדמונים השתמשו בפורופוליס לשימור מומיות כמונע רקבון. הפרופוליס עשיר בויטמיני E, C, B, A, חומצות אמינו, פלבנואידים, נחושת, ברזל, מגנזיום ואבץ. הפרופוליס פועל נגד בקטריות, הוא עוזר בריפוי דלקות בפה ובגרון, מחטא, מפחית שיעול וממריץ את מערכת החיסון.

 

✨לחיסול מהיר ויעיל של וירוס השפעת מומלץ צמח האכינצאה. זהו צמח אנטי ויראלי ומחזק מערכת חיסון שנחקר יותר מכל צמח אחר. הוא נחשב מחטא, אנטי וירלי, אנטי ‏פטרייתית, בעל פעילות תומכת וממריצה של מערכת החיסון והרחבה פריפרית של כלי ‏הדם (בגפיים).‏ משתמשים בצמח במצבי זיהומים ויראליים, חידקיים, פטריתיים. במחקרים הרבים שנעשו נמצא כי הוא מעכב אנזים שמופרש על יד חיידקים על מנת להגביר את חדירות ‏רקמת החיבור ובכך נמנעת התפשטות מהירה של חיידקים, הוא מגביר פעילות של תאי מערכת החיסון, בעיקר תאי T הנלחמים בוירוסים ומגביר פעילות מקרופגים, "בולעניים" של מערכת החיסון, שהם הראשונים להגיע לזירת הזיהום. בנוסף ידוע כבעל פעילות מרפה ואף פועל כקורטיזול, זאת אומרת אנטי דלקתי ועוזר לגוף להשתקם. בעת מחלה יש לצרוך 25 טיפות אכיניציאה, 3 פעמים ביום.

 

וכמובן, בשני המצבים – לפני המחלה ובעת המחלה, ניתן לתגבר בויטמין C.

 

✨הקלה וטיפול בשיעול וליחה הנלווה לשפעת – שלושה צמחים מעולים:

טימין (קורנית) - מועיל לשיעול עם ליחה. זהו צמח עדין המתאים במיוחד לטיפול בילדים. חולטים כפית גדושה של עלי קורנית בכוס מים רותחים, משהים כ - 5 דקות ושותים.

 

בזיליקום - שימוש בבזיליקום מסייע לטיפול וריפוי שיעול. סוחטים את הנוזל של עלי הבזיליקום הטריים ומוסיפים מידה שווה של דבש. את הסירופ המתקבל שותים כתרופה.

 

אורגנו טרי - האורגנו ידוע כאנטי-חיידקי הודות לתכולת התימול (thymol) שבו. התימול משמש כקוטל חיידקים ומסייע בשחרור ליחה המצטברת במערכת הנשימה ועל כן משמש כתרופה יעילה נגד שיעול. להרגעת שיעול: לחלוט 1-2 כפות אורגנו טרי במים רותחים למשך 10 דק', להניח להתקרר ולשתות.

 

❗️שימו לב! השפעת היא כאמור מחלה ויראלית שאין לה תרופה קונבנציונלית, אך עם השפעת עלולים להיווצר גם סיבוכים של שפעת, כגון דלקת ריאות חיידקית, דלקת אוזניים, דלקת סינוסים, התייבשות והחרפה של מחלות רקע. על כן יש להיות עירניים לכל שינוי והחרפה ולגשת לרופא לפי הצורך. עם מחלות נלוות אלו לעיתים יש צורך באנטיביוטיקה – בשלב כזה אין טעם להסס ולהסתכן.

 

רק בריאות 🍀

 

פרדס חנה - כרכור

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

מאמנת בריאות מוסמכת
יועצת לאורח חיים בריא

מומחית לריפוי בתזונה 

054-8000071

© 2018 by Laury Sellem. Proudly created with Wix.com

bottom of page